Voće protiv gubitka kose

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose do sada ste se sigurno mnogo puta sreli sa raznim proizvodima protiv gubitka vlasi. Osim raznih kozmetičkih proizvoda, postoje i razni domaći recepti koji se učinkovito bore protiv ovog problema. U nastavku pogledajte nekoliko voćki, koje su dobre u borbi protiv opadanja kose.

Narandža
Narandžu možete koristiti za promicanje rasta kose, ali i u borbi protiv opadanja kose. Također možete nanositi sok ili ekstrakt soka narandže na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Grejp
Ovo voće je bogat izvor vitamina C, antioksidansa koji povećava cirkulaciju krvi čime se smanjuje gubitak kose.

Limun
Limun možete također koristiti za liječenje gubitka kose, peruti i svrbeža vlasišta.

Bobice
Ovo tamno voće će vam pomoći u liječenju gubitka kose i povećati rast kose. Ono sadrži prirodne hemikalije koji se  nazivaju bioflavanoidi što povećava cirkulaciju krvi u koži čime se smanjuje opadanje kose.

Trešnja/višnja
Trešnje su bogate bioflavanoidima koji mogu pomoći u liječenju gubitka kose.

Šljiva
Kako bi imali zdravu kosu, morate jesti šljive. Možete dodati kašu od šljiva u masku za kosu kako bi smanjili gubitak kose.

Banana
Ako na kosu i tjeme primjenjujete pire od banane umanjit ćete gubitak kose i dobit ćete sjajnu i glatku kosu.

Guava
Guava je bogata vitaminom A koji potiče rast nove kose, a također povećava funkciju sluznice. Dodajte nekoliko kapi meda i soka od limuna, ako imate perut. Izmiješajte i nanesite na kosu kako bi dobili najbolje rezultate.

Papaja
Sočni ekstrakt papaje je prirodni piling za kožu i kosu. Ako ga pomiješate sa medom i mlijekom, ona ne samo da liječi probleme sa vlasištem, već i smanjuje opadanje kose.

Breskva
Ovo voće se najčešće koristi za liječenje problema sa vlasištem. Ako vaše vlasište nije čisto, to može dovesti do opadanja kose. Dakle, maska za kosu od breskve može biti od velike pomoći.

June 03, 2020

RECENZIJA: Amazfit GTR

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Još jedan u nizu Huami-jevih pametnih satova. Amazfit GTR opremljen je sa mnoštvo funkcija, a može se kupiti po povoljnoj cijeni.

June 03, 2020

RECENZIJA: iPhone 11

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Za sve ljubitelje iPhone uređaja, Apple je prošle godine na tržište lansirao iPhone 11, koji me se nije mnogo dojmio, pa nisam imao želju da ga isprobam, ali ovo stanje prirodne nesreće je učinilo svoje.

June 03, 2020

RECENZIJA: Fitbit Versa 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Pametni sat koji nije ni prevelik, ni premali, već savršenih dimenzija za zglob. Versa 2 je dio Fitbitovog asortimana pametnih satova sa više ugrađenih funkcija koje pronalazimo kod fitness pametnih satova. Fitbit je inače kompanija koja je dobro prezentovala svoje proizvode u fitness svijetu, ali mana ove kompanije leži u tehnološkom dostignuću prozvodnje ekrana i softvera.

June 01, 2020

RECENZIJA: IWO 12 Smartwatch – kopija koja se…

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Jeste li ikada poželjeli kupiti pametni sat po jako niskoj cijeni, a da izgleda kao dobra kopija ili čak sami original? E pa ja jesam. AliEkspress mi je to i omogućio. Išao sam na varijantu Apple pamatnog sata, po slikama, da nisam neki poznavalac, mislio bih da kupujem original. A i cijena je igrala ulogu, a bilo je tu i znatiželje. I tako, nakon par dana, skoro pa mjesec, dolazi meni moj pametni sat. Dakle radi se o kineskoj kopiji Apple pametnog sata, pod nazivom Smartwatch IWO 12. Cijena ovog sata varira, u ovisnosti da li želite kao dodatak bežične slušalice. Kinezi, znaju posao.

June 01, 2020

RECENZIJA: Huawei Watch GT2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baBuducnost na zglobu?

Huawei pametni sat ima prefinjen, elegantni izgled, koji se slaže sa većinom odjeće, kako sportskom, tako i formalnom. Kružno kućište prekriveno je metalnim okvirom od nehrđajućeg čelika. Okvir oko ekrana je minimalan i ovjeren numeričkim brojevima, što predstavlja vrijeme u 24-satnom formatu. Sa strane imaju dva dugmeta, gornji – koji služi za pokretanje općeg menija i donji za radni meni.

face