Nova generacija Gorenje sušilica riješava veliki zimski problem

SensoCare sušilice čuvaju novac i zdravlje

Hladni i kišni dani najavljuju kraće jesenje i zimske dane koji utiču na način kako obavljamo svakodnevne obaveze u domaćinstvu, a naročito kada govorimo o sušenju rublja. Sušenje rublja u zatvorenom prostoru i pokušaji da ubrzamo proces tako što ga pozicioniramo pored radijatora, značajno podiže nivo vlažnosti zraka u našem domu.

Tako pokušavamo da uštedimo energiju, ali češto zaboravimo da prozračimo prostor i tako stvaramo idealne uslove za razovoj spora plesni koji uzrokuju infekcije pluća i sinusa. Najbolje rješenje za ovaj problem je korištenje kvalitetne kondenzacijske mašine za sušenje rublja. Nažalost, obično dolaze i sa vrlo visokom cijenom. S druge strane, one sa niskim kondenzacijskim razredom mogu izazvati iste simptome kao i sušenje rublja pored radijatora.

Ove sezone ipak nije potrebno  napraviti kompromis između cijene i kvalitete, a “krivac” je Gorenje nova generacija SensoCare mašina za sušenje rublja koja nudi oboje.

Moj san katalog

Manje vlage - više zdravlja

Najbolja kondenzacijska klasa je obično dostupna kod “high-end” proizvoda i modela. Gorenje je nedavno lansiralo novu SensoCare generaciju mašina za sušenje rublja koji se mogu pronaći po pristupačnim cijenama i uporedo obezbijeđuju toliko značajnu kondenzacijsku klasu A.

Moj san katalog

Ova visoka oznaka klasifikacije znači da u toku procesa sušenja, više od 90% vlage iz rublja je kondenzovano u kondenzacijsku posudu mašine. Drugim riječima, količina vode koju ovi aparati otpuste u prostoriju je manja za 55 litara na godišnjem nivou u poređenju sa kondenzacijskim razredom B. Ovo tehnološko rješenje pomaže porodicama da zadrže zdravo okruženje sa manje prisutne vlage u zraku, ostavljajući dnevni boravak ili neku drugu prostoriju bez efekta “saune”. Gorenje mašinu za sušenje rublja također možete pronaći i u kombinaciji sa toplotnom pumpom, što je čini ekonomičnom u smislu potrošnje električne energije.

Moj san katalog

Nova tehnologija

Gorenje mašina za sušenje može da pojednostavi svakodnevni život, posebno kada ste u žurbi. Bubanj proizvodi negativne jone koji se brinu da je rublje uvijek dobro osušeno, posebno mekano i prijatnog mirisa. Zahvaljujući IonTech i SteamTech tehnologiji, materijal zadržava svoj oblik, fleksibilnost i čvrstoću, ostavljajuću rublje jednostavnim za peglanje. Kod SensoCare mašina za sušenje, zrak pun negativno naelektrisanim jonima kreira okruženje očišćeno od alergena, reducira duhanski dim i polen, oslobađa elektricitet koje se stvara u toku procesa. Dobra vijest je i da se mogu sušiti delikatniji materijali. GentleCare tehnologija rublje suši na temperature od 40 °C. Duži ciklus sušenja je siguran i štiti rublje od oštećenja. 

Moj san katalog

Moj san katalog

 

June 03, 2020

RECENZIJA: Amazfit GTR

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Još jedan u nizu Huami-jevih pametnih satova. Amazfit GTR opremljen je sa mnoštvo funkcija, a može se kupiti po povoljnoj cijeni.

June 03, 2020

RECENZIJA: iPhone 11

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Za sve ljubitelje iPhone uređaja, Apple je prošle godine na tržište lansirao iPhone 11, koji me se nije mnogo dojmio, pa nisam imao želju da ga isprobam, ali ovo stanje prirodne nesreće je učinilo svoje.

June 03, 2020

RECENZIJA: Fitbit Versa 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Pametni sat koji nije ni prevelik, ni premali, već savršenih dimenzija za zglob. Versa 2 je dio Fitbitovog asortimana pametnih satova sa više ugrađenih funkcija koje pronalazimo kod fitness pametnih satova. Fitbit je inače kompanija koja je dobro prezentovala svoje proizvode u fitness svijetu, ali mana ove kompanije leži u tehnološkom dostignuću prozvodnje ekrana i softvera.

June 01, 2020

RECENZIJA: IWO 12 Smartwatch – kopija koja se…

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.ba

Jeste li ikada poželjeli kupiti pametni sat po jako niskoj cijeni, a da izgleda kao dobra kopija ili čak sami original? E pa ja jesam. AliEkspress mi je to i omogućio. Išao sam na varijantu Apple pamatnog sata, po slikama, da nisam neki poznavalac, mislio bih da kupujem original. A i cijena je igrala ulogu, a bilo je tu i znatiželje. I tako, nakon par dana, skoro pa mjesec, dolazi meni moj pametni sat. Dakle radi se o kineskoj kopiji Apple pametnog sata, pod nazivom Smartwatch IWO 12. Cijena ovog sata varira, u ovisnosti da li želite kao dodatak bežične slušalice. Kinezi, znaju posao.

June 01, 2020

RECENZIJA: Huawei Watch GT2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baBuducnost na zglobu?

Huawei pametni sat ima prefinjen, elegantni izgled, koji se slaže sa većinom odjeće, kako sportskom, tako i formalnom. Kružno kućište prekriveno je metalnim okvirom od nehrđajućeg čelika. Okvir oko ekrana je minimalan i ovjeren numeričkim brojevima, što predstavlja vrijeme u 24-satnom formatu. Sa strane imaju dva dugmeta, gornji – koji služi za pokretanje općeg menija i donji za radni meni.

face