PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Swisslion seli u Trebinje, ali ne odlazi iz Hrvatske

Swisslion namjerava dio proizvodnje preseliti u Trebinje, ali neće otići iz Hrvatske, bez obzira što je njezin vlasnik Rodoljub Drašković u više navrata izjavljivao da je nezadovoljan uvjetima poslovanja u Hrvatskoj.

Preseljenje dijela proizvodnje objašnjava se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, što će dovesti do promjena režima prodaje Swisslionovih proizvoda u zemljama Cefte zbog povećanja carinskih opterećenja.

Sličnim problemima suočene su i druge hrvatske tvrtke, osobito Tvornica duhana Rovinj, kojoj će carina na izvoz cigareta biti povećana sa 15 na 55 posto, prenosi poslovni.hr.

Prema najnovijim informacijama iz Swissliona, proizvodnja u sisačkoj tvornici trebala bi se nastaviti na jesen, s tim da će se tek odlučiti koji će proizvodi izlaziti iz njezinih pogona.

Navodno će na poslu ostati 11 stalno zaposlenih, koji bi pogon trebali prilagoditi za proizvodnju tekućeg eurokrema, dječje hrane ili možda smokija.

Multinacionalni koncern Swisslion osnovan je 1997. godine i u njemu je zaposleno 10.000 radnika u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.

Sredinom 2008. Drašković je za 20 miliona od Elmira Klaića kupio i sisački Euro food markt, specijaliziran za proizvodnju jaffa biskvita.

Tvornica u Sisku biskvite je proizvodila pod privatnim robnim markama za trgovačke kuće, a jaffu je pod vlastitim brendom izvozila na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Slovenije, Velike Britanije i Australije, a pregovarala je i s kupcima u Švedskoj, Islandu i Francuskoj.

face