PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Koristili samo prstohvat ili cijeli svežanj začina, oni će "spojiti" jelo i dati mu jednu posebnu notu. Pročitajte, i zapamtite, koji začin odgovara kojoj vrsti hrane.

ko želite dobiti suptilnu i delikatnu aromu, dovoljno je koristiti minimalno začina, a ako želite da začin bude glavna zvijezda obroka, uzmite ga punu šaku.

Bosiljak
On je jedan od najbitnijih začina, a slatki bosiljak je najčešće korišten u ovim krajevima.Osim u talijanskim umacima i namazima, bosiljak se dodaje i u salatama, juhama, a najbolji je u kombinaciji s rajčicom.

Menta
Može se upotrebljavati kao dodatak raznim jelima, i slanim i slatkim. Na Mediteranu se cijeni kao dodatak janjetini, ali i mnogim voćnim salatama. Vi ga možete dodati mrkvi, grašku, sladoledu i osvježavajućim pićima.

Ružmarin
Ružmarin je jedan od najaromatičnijih i najkorištenijih začina. Njegove "iglice" odlično pašu uz pečenu janjetinu, luk i maslinovo ulje. Često ga se koristi kao dodatak pizzi, paradajz umacima a i svinjetini. s obzirom da je aroma ovog začina jaka, oprezno s količinama.

Origano
Grci vole origano posuti po salatama, a Talijani pizzama i umacima od rajčice. Dodajte origano preljevu za salate ili ga koristite u jelima od piletine, divljači ili ga, kako to rade i Grci, dodajte jelima ili salatama od plodova mora.

Peršin
Svježi peršin bi se trebao nalaziti u svakoj kuhinji i skoro u svakom loncu. Riječ je o biljci koja paše uz skoro sva jela. Plosnati peršin ima intenzivniji miris i okus od kovrčavog peršina koji se više upotrebljava kao dekoracija hladnih salata i predjela. Ovaj će začin oplemeniti svako jelo, radilo se o sezonskoj salati, dressingu, sendviču, marinadi, juhi, rižoti, tjestenini, povrću na žaru, juhi, ribi i mesu.

Vlasac
Vlasac je vrsta luka i jelima se uvijek dodaje na kraju jer će visoka temperatura uništiti njegovu aromu. Ako želite da se on jako osjeti u jelu, nasijecite ga na što sitnije komadiće. Možete ga i koristiti kao ukras jelima, tada ga samo istrgajte na manje komade. Odličan je u umacima ili na pečenom krumpiru.

Kopar
Još je u strom rimu kopar bio simbol vitalnosti. Njegovi nježni listići, intenzivnog okusa pašu uz razna jela: omlete, plodove mora, kozje sireve, juhe, jogurt, salate od krumpira i bilo koje jelo od krastavaca.

face